اوراق بهادار (صکوک) مضاربه، ابزاری مناسب برای توسعه بخش صادارت ایران

📃 معرفی مقاله ” اوراق بهادار (صکوک) مضاربه، ابزاری مناسب برای توسعه بخش صادارت ایران “
🔴 مقاله فوق، با اشاره به بانک پایگی بودن نظام مالی ایران، تأمین مالی بخشهای مختلف اقتصاد از جمله صادرات را به شدت، وابسته به سیستم بانکی میداند و از طرفی، بیان میکند که سیستم بانکی، به دلیل نداشتن ابزارهای مالی مناسب، سهم ناچیزی از نیازهای مالی بخش صادارت را پوشش میدهد. در نتیجه حرکت به سمت تأمین مالی از طریق ابزارهای مالی مناسب را ضروری دانسته و اوراق مضاربه را به عنوان ابزاری مناسب معرفی میکند.
🔵 این نگاشته، با بیان مشکلات نهادهای پشتیبان صادرکنندگان در زمینه کمبود منابع مالی، قرض گرفتن از بانک مرکزی یا خارجیها را از راهکارهای برطرف کردن این مشکل میداند اما به دلیل افزایش حجم پول و تورم و ایجاد وابستگیهای سیاسی و اقتصادی در بلندمدت، این دو راهکار را مناسب نمیداند و انتشار اوراق بهادار (مانند مضاربه) و استفاده از سرمایههای مردم را سالمترین شیوه تأمین مالی در این بخش میداند که هم باعث سوق سرمایه به سمت فعالیتهای اقتصادی شده و هم عامل جذب حجم پول و کنترل تورّم محسوب میشود.
🟡 این مقاله، در نهایت با بررسی روشهای تأمین مالی بخش صادرات و نقد این روشها، ضمن ارائه مدلهای عملیاتی اوراق مضاربه در این بخش، نشان میدهد که اوراق مضاربه از لحاظ فقهی و اقتصادی ابزاری مناسب برای تأمین مالی بخش صادرات است.
✒️ [ همایش ملی چالشها و راهکارهای مالی تجارت بینالملل با رویکرد حمایت از تولید ملی ]
🆔 @isu_fitconf_ir